sám sobě štítem!

Spolupráce Akademie Aegis & RESCUE TRAINING

Stacks Image 6385


Potřebu se vzdělávat a zdokonalovat v oblasti schopnosti poskytnout první pomoc si uvědomujeme už dlouho a to nejen v souvislosti s naší profesí.

Z vlastní zkušenosti můžeme říct, že pro získání funkčních schopností v laické první pomoci je ideální kombinace “civilních” i “vojenských” systémů, které na oblast neodkladné přednemocniční péče resp. první pomoci pohlížejí přece jen různě.

Zatímco “vojenské” systémy TCCC/TECC výborně řeší oblast traumatických zranění a dobře připravují na fungování v krizové situaci, tak “civilní” kurzy dávají komplexnější přehled o první pomoci a šířeji pokrývají různé stavy a druhy ohrožení života resp. zdraví. Více také kladou důraz na resuscitaci (KPR).
Ale samozřejmě obrovsky záleží, kde a od koho budeme čerpat. Stejně jako může nějaký pseudoodborník učit TCCC zavádějícím způsobem, tak můžete absolvovat kurz např. Českého červeného kříže vedený líným arogantním idiotem… Není to jen o systému, ale i o lidech, kteří ho předávají.

Proto jsme už před časem navázali spolupráci s Czech Association of Combat Medics a od roku 2011 s jejich garancí pořádáme kurzy Tactical Emergency Casualty Care. Tím to pro nás ovšem neskončilo a v rámci sebevzdělávání jsme hledali i něco dalšího.
Na doporučení jsme se v roce 2013 spojili s Mgr. Radimem Křivákem, provozující MŠMT ČR akreditované vzdělávací centrum
RESCUE TRAINING v Uherském Hradišti, které vlastní licenci k výuce mezinárodních programů Emergency First Response Corp. a je členem České resuscitační rady.

V rámci rozšiřování své kvalifikace a hlavně faktického získávání nových znalostí a dovedností jsme úspěšně na konci roku 2013 prošli instruktorským kurzem (rekvalifikační kurz s akreditací)
“Instruktor – člen první pomoci”.

Stacks Image 15707


V Radimovi jsme poznali kvalifikovaného profesionála a také výborného učitele, díky kterému se náš rozhled v oblasti první pomoci a schopnosti ji poskytovat (a vyučovat) hodně rozšířil. Určitě plánujeme další spolupráci.

Pokud se chcete v oblasti první pomoci vzdělávat i vy, můžeme výcvikové centrum
RESCUE TRAINING vřele doporučit!

Stacks Image 7689
Stacks Image 7692
Instruktorský kurz, to je i vstřebání spousty teoretických znalostí (např. anatomie, legislativa, fungování IZS aj.), které dávají hlubší vhled do problematiky první pomoci.
Stacks Image 15692
Stacks Image 7838
V rámci praxe, která tvoří klíčovou část kurzu, je první pomoc řešena v různých variantách, tj. od poskytování jedním zachráncem bez vybavení, až po použití specifických pomůcek a moderních prostředků první pomoci resp. více zachránců.
Stacks Image 7810
Stacks Image 7816
Kurz seznámí i s použitím AED (automatický externí defibrilátor) a oxygeno-terapií, které úspěšnost poskytování první pomoci zvyšují. Výsledkem je mj. získání osvědčení "KPR s použitím záchranného kyslíku a defibrilace s AED"
Stacks Image 15687
Stacks Image 15602
Obsah tohoto kurzu pokrývá první pomoc komplexně vč. jednotlivých specifik, např. její poskytováním dětem. Nevynechává ani např. obvazové techniky, fixaci zlomenin, transport zraněného atd.