sám sobě štítem!

Mar 2012

TACTICAL CUP 2012

tc2012_blog

29.4.2012 proběhne na střelnici Fox Chloumek u Mělníka střelecká soutěž TACTICAL CUP 2012 (dříve 5.11 Tactical Cup)
Propozice ke stažení

nové vnitřní pouzdro pro skryté nošení - Apendix/IWB Holster 5.11/BladeTech

iwb_blog2iwb_blog1

Dostalo se nám do rukou nové pouzdro Blade Tech, které se prodává pod značkou 5.11 s názvem „Appendix/IWB Holster“ - je tedy určeno pro vnitřní nošení v pozici „appendix carry“, tj. za kalhotami mírně vpředu. Je vyrobeno z plastu a za opaskem drží pomocí ocelového klipu se zpětným háčkem, zbraň je jištěna za lučík, bez možnosti nastavení síly sevření (tření ). Výhodou je, že pouzdro kryje celý závěr zbraně (tzv. sweat shield) a brání přímému kontaktu s tělem. Jako zajímavost má očko pro nošení malé svítilny s klipem (viz. foto) na přední straně pouzdra.
První vyzkoušení dává tušit, že je to další z řady dobrých pouzder pro tento styl nošení a i když ho v Akademii Aegis příliš nepreferujeme, rádi ho vyzkoušíme a za nějaký čas dáme vědět jak jsme byli spokojeni.

Pouzdro je momentálně je dostupné v černé barvě pro zbraně Glock 19/23 a 26/27 resp. S&W M&P Compact ve verzích pro praváky i leváky.

proběhl kurz první pomoci TRS - poprvé podle systému TECC - Tactical Emergency Casualty Care

TECC_blog

17-18.3.2012 proběhl další kurz první pomoci “Tactical Rescue System TRS – BASIC” s odbornou garancí Czech Association of Combat Medics.
Výcviku se kromě lektorů Jaroslava Duchoně a Aleše Karbana také poprvé po svém návratu ze zahraniční mise zúčastnil
Michal Novotný.
Poprvé byl kurz veden podle systému TECC (Tactical Emergency Casualty Care), pro jehož výuku získala CACM oficiální autorizaci. Tento americký systém poskytování přednemocniční neodkladné péče vychází z osvědčených postupů a principů vojenského sysému TCCC, ale je upraven pro civilní prostředí a je proto více vhodný pro záchranáře-laika v běžném životě.
Kritériím závěrečného písemného testu a praktické zkoušky na tomto kurzu vyhovělo 8 ze 14 účastníků - dlouhodobý průměr úspěšnosti je 72,5%.
Fotogalerie na FB

kurzy pro příslušníky ozbrojených složek na VPŠ MV Brno

kos2_blog

V průběhu února a března 2012 jsme realizovali ve spolupráci s Vyšší policejní školou MV v Brně sérii výcvikových kurzů pro příslušníky ozbrojených složek, seznamujících s výukovým systémem a metodikou Aegis. Několik základních/úvodních kurzů bylo završeno pokročilým dvoudenním seminářem střelecko-taktické přípravy pro policejní instruktory, tématicky zaměřeným na použití zbraně za podmínek snížené viditelnosti a tmy s použitím svítilny.
Celkem těmito kurzy prošlo okolo 50 účastníků z celé ČR, převážně z různých složek Policie ČR (příslušníků OOP, SKPV, instruktorů ŠPS a VPŠ a také instruktorů Útvaru rychlého nasazení a Zásahové jednotky Jmk), ale také z Městských policií, Vězeňské služby, Armády ČR a BIS.

Další kurzy jsou v přípravě, případné dotazy resp. zájem směrujte prosím na náš email. Prvních několik fotografií najdete na FB (album 1, album 2)

IWA 2012

iwa_blog

Tým Akademie Aegis se opět účastnil největšího oborového evropského veletrhu IWA & Outdoor Classics 2012 v německém Norimberku!
Fotogalerii (přes 200 fotek) najdete na našem facebookovém profilu

Leupold VX-R 1,25-4x20mm PATROL

Leupold_blog

Vyzkoušeli jsme novinku v nabídce taktických puškohledů americké značky Leupold, model z řady VX-R 1,25-4x20mm PATROL, na jehož vývoji se podílel nám dobře známý ex-člen Delta Force Jim Smith ze Spartan Tactical.
Jedná se o univerzální, poměrně krátkou a lehkou optiku s proměnlivým zvětšením, která zlepšuje identifikaci cíle a použitelnost dlouhé zbraně na větší vzdálenosti, ale přitom nesnižuje efektivitu a rychlost střelby na blízko.
Připravujeme obsáhlejší článek, nyní zatím
fotogalerie z prvního testování na střelnici, kdy byla optikou osazena puška Proarms Armory PAR Mk.3

Základní parametry:
rozsah 1,25-4x20mm
tubus 30mm
záměrná osnova
FireDot SPR speciálně navržená pro pušky typu AR15 v ráži 5,56mm s osvětleným bodem
osvětlení bodu (stejně jako u řad VX-R, VX-3 a VX-6) má režim pro den a noc, pohybové čidlo a paměť na poslední nastavenou intenzitu osvitu
odolná konstrukce
přesná mechanika s taktickými stavítky pro výškovou a stranovou korekci

Seminář boje zblízka pro příslušníky Zásahové jednotky PČR hl.m. Prahy

roza_cqb_blog

V měsíci únoru proběhl jednodenní intenzivní seminář boje zblízka pro vybranou skupinu příslušníků Zásahové jednotky PČR hlavního města Prahy se zaměřením na oblast CQB
celý článek

URBAN COMBATIVES - Lee Morrison

uc_blog

Martin Hradecký z Akademie Aegis se před pár týdny zůčastnil zajímavého semináře Urban Combatives vedeného jejím zakladatelem Lee Morrisonem
celý report

první střelecký test B&T APC9

apc_blog1

Jen tři dny jsme čekali na příležitost vyzkoušet novinku B&T APC9 na střelnici! První poznatky a dojmy ze střelby předčily naše očekávání. APC9 v kombinaci s kolimátorem Aimpoint Micro TL1 je povedená zbraň s výbornou ergonomií a ovládáním.
Zajímavostí konstrukce je použití spoušťového mechanizmu z AR15 a pružný doraz (tzv.buffer) dynamického závěru. Ovládací prvky – pojistka, záchyt závěru, záchyt zásobníku – jsou plně oboustranné a natahovací páka se dá podle preferencí umístit vlevo nebo vpravo. Součástí zbraně jsou i nouzová výklopná mechanická mířidla.
Vystříleli jsme ze zbraně cca 400 nábojů a vykoušeli jsme různé druhy střeliva 9 mm Luger – S&B 115gr. TFMJ Nontox, S&B 124gr. FMJ (NATO specifikace), S&B Subsonic 140gr. FMJ , S&B 124gr. SP a CCI Blazer 115gr. FMJ), včetně jejich namixování do jednoho zásobníku. Vše bez závady.
Získávání zkušeností s APC9 bude pokračovat a výsledkem bude profil+test, který posléze naleznete ve Zbraních a Nábojích a v rozšířené podobě i zde na AEGIS BLOGu.
fotogalerie z prvního testování

AEGIS BLOG