sám sobě štítem!

Oct 2011

zahajujeme KURZY PRVNÍ POMOCI Tactical Rescue System ve spolupráci s Czech Association of Combat Medics

med_blog_tit

Akademie Aegis ve spolupráci s profesionály z Czech Association of Combat Medics zahajuje pořádání kurzů první pomoci “Tactical Rescue System” na bázi systému neodkladné přednemocniční péče v bojových/taktických podmínkách TCCC (Tactical Combat Casualty Care) upravený pro civilní prostředí.
První termín je naplánován na 3-4.12.2011 - přihlášky v sekci Termíny
kompletní informace o kurzu

kurz FAMILY SURVIVAL aneb Jim Wagner Reality-Based Personal Protection poprvé v České Republice!

fs_blog_tit

Ve dnech 20.-22. září 2011 navštívil poprvé Českou Republiku zakladatel společnosti Reality-Based Personal Protection (RBPP), pan Jim Wagner - světová instruktorská legenda sebeobranných systémů a výcviků ozbrojených složek - aby zde vedl speciální kurz FAMILY SURVIVAL.
Jak už název napovídá, je tento kurz zaměřen na
problematiku ochrany rodiny a to v tom nejširším slova smyslu. Výcvik byl Jimem vedený nejen s cílem účastníkům předat obsah teoretických znalostí a praktických dovedností, ale zároveň se zaměřil i na to, jak jednotlivé části tohoto bezpečnostního konceptu vyučovat.
celý článek

Jim Wagner a RBPP nově na našem webu

Aktualizovali jsme část webu Absolvovali jsme (v sekci O Aegisu), přidáním informací o Reality-Based Personal Protection vč. detailního instruktorského profilu Jima Wagnera

proběhl kurz K2

012

Ve dnech 15-16.10.2011 se konal další z kurzů Akademie Aegis - kurz K2 "Pokročilé techniky obr.střelby. I přesto, že byl poznamenaný mimořádnou událostí, proběhl celkově velmi dobře, protože se sešla nadstandardně naladěná skupina a i počasí přálo více, než se v tomhle datu dalo doufat...
fotogalerie

nehoda při výcviku – střelné poranění

V sobotu 15.10.2011 se na kurzu Akademie Aegis - v důsledku vlastní chyby a nedodržení zásad bezpečné manipulace se zbraní – postřelil jeden z účastníků.
Po třinácti letech fungování Akademie Aegis došlo k tomu, co všichni doufáme, že se nikdy nestane, ale s čím do velké míry počítáme a na co se cíleně připravujeme...
Abychom předešli vzniku fám a spekulací, chceme podat objektivní popis této situace.
celý report

Z&N č.11/2011: rozhovor s ředitelem ÚRN P ČR, panem Liborem Lochmanem

urna_zn_blog

V časopisu Zbraně a Náboje č.11/2011 vyšel obsáhlý rozhovor s ředitelem Útvaru rychlého nasazení Policie ČR, panem Liborem Lochmanem, ve kterém zmiňuje i spolupráci tohoto útvaru s Akademií Aegis
celý článek

instruktoři Akademie Aegis na střeleckém testu NRA Marksmanship Qualification Program

DSC_0016

Měli jsme možnost absolvovat kvalifikační testy podle pravidel americké střelecké organizace NRA - National Rifle Association of America pro pistoli a pušku, konkrétně se jednalo o kvalifikační testy High Power Rifle Qualification (Sporting Rifle Course) pro dlouhou zbraň a Pistol Qualification pro krátkou zbraň.
celý report

proběhly kurzy K8 a K9

O víkendu 8. a 9.10. 2011 proběhly kurzy K8 „Týmová spolupráce“ a K9 „Skryté nošení”. Přestože počasí zrovna nepřálo, kurzy byly naplněny a proběhly podle plánu. Děkujeme všem střelcům za účast.

IMGP4650 023
(pro vstup do fotogalerií klikněte na fotografie)

Ledvinku Aegis používají policisté z jednotky URNA!

Ve velmi zajímavé knize s názvem “URNA - 30 let policejní protiteroristické jednotky" (autor Eduard Stehlík a kolektiv), která vyšla v minulých týdnech, se objevila i fotografie potvrzující, že příslušníci tohoto elitního útvaru používají ledvinky Aegis.

ledvinka_urn_blog
větší foto (scan z knihy)

Základní zbrojířský kurz GLOCK - nový termín

Po letní pauze opět vyhlašujeme termín školení pro majitele pistolí Glock a zájemce o hlubší poznání této zbraně (např.před jejím nákupem) - Základní zbrojířský kurz GLOCK.
Bude se konat v Praze (kousek od centra) v pátek 25.11.2011 od 17,30hod. Detailní info o místě konání a popis cesty obdržíte po přihlášení.
Kurz jako hlavní lektor povede, jako tradičně, výrobcem autorizovaný školitel a hlavní zbrojíř dovozce MPI CZ s.r.o., pan Petr Dačev.

3.10.1993

rip

3.10.2011 uplynulo už 18 let od památné bitvy v somálském Mogadišu, jejími účastníky nazývané “Battle of the Black Sea”, ve které 18 amerických vojáků zemřelo (5 z Delta Force, 6 z 75.Rangers, 5 z 160.SOAR a 2 z 10.Horské divize) a 73 bylo zraněno.

Vzhledem k našemu přátelství s Jimem Smithem, v té době odstřelovačem Delta Force na palubě prvního sestřeleného vrtulníku Blackhawk "Super 61" si ji připomínáme i my...

RIP

AEGIS BLOG