sám sobě štítem!

Jan 2012

proběhl kurz K7

k7_blog

V sobotu 28.ledna 2012 se konal další z našich kurzů - tentokrát K7 “Světlo&Tma”, tématicky zaměřený na použití zbraně za snížené viditelnosti a za tmy se svítilnou
fotogalerie

střelecká příprava Hradní stráže nově podle metodiky Aegis

P1170250a

Od instruktora Hradní stráže (a našeho spolupracovníka) Marka Hvížďaly jsme dostali report o novém systému střelecké přípravy této složky a rádi ho zveřejňujeme.
celý článek

pozvánka do Brna na střelecký seminář pro příslušníky ozbrojených složek

VPS_blog

Rádi bychom vás pozvali na střelecký seminář „ZÁKLADNÍ KURZ SYSTÉMU AEGIS (K1-OS)“ pro příslušníky ozbrojených složek, který pořádáme ve spolupráci s Vyšší policejní školou MV v Brně.
Kurz je zaměřený na představení a vysvětlení výcvikového programu služební střelecko-taktické přípravy Aegis pro ozbrojené složky, který už řadu let vyučujeme (viz. web sekce
Reference a Pořádali jsme) – více info take zde resp. nás prosím kontaktujte přes formulář nebo napište na email info@aegisteam.cz

Termín
13-14.3.2012 (út+st), cena 2000Kč/os., místo konání VPŠ Brno (krytá střelnice).

proběhl další kurz první pomoci Tactical Rescue System TRS-BASIC

trs2_blog

O víkendu 21-22.1.2012 proběhl další první pomoci - poskytování přednemocniční neodkladné péče “Tactical Rescue System TRS – BASIC”. Děkujeme všem účastníkům za jejich přístup a poctivou práci, která slavila efekt. Všech 13 jich úspěšně prošlo závěrečným testem. Gratulujeme!
fotogalerie

novinky ze SHOT SHOW

V americkém Las Vegas právě skončila největší světová výstava v oboru zbraní, střeliva a všeho, co s tím blízce i vzdáleně souvisí - SHOT SHOW 2012. Průběžně jsem sledoval řadu webových stránek, blogů, facebookových profilů (když už jsem tam nebyl...) a vybíral pro sebe a kolegy některé novinky, zajímavosti i “zajímavosti” - abych se nakonec rozhodl se o ně podělit i s vámi.
Většina toho “nej” se objeví za pár týdnů na (pro změnu) největší evropské akci tohoto druhu - veletrhu IWA v Norimberku 9-13.3., kam se samozřejmě chystáme a kterou budeme mj. reportážně pokrývat pro časopis Zbraně a Náboje a poprvé i pro náš blog resp. fb profil.

SHOT-Show-Large-logo-300x246 oficiální stránky

souhrnné fotoreporty z jednotlivých dní z webu ITS Tactical: Media Day, Den1, Den2, Den3, Den4

zbraně: LaRue AR15 “vzor Chris Costa”, brokovnice Remington R12P Tactical, puška Heckler&Koch G26, samočinná pistole Glock 18C, pistole Springfield XD-S

střelivo: munice do dlouhých zbraní s polymerovou nábojnicí

nože: pevný nůž ESSE Candiru info1+info2, zavírací nůž Zero Tolerance ZT 560/561, nářaďový nůž Emerson info1+info2, zavírací nůž Strider, novinky Leatherman info1+info2+info3+info4+info5, pevný nůž Gerber De Facto, pevný nůž 5.11 SidePick

svítilny: nová značka LensLight, novinky SUREFIRE, čelovka Petzl Nao, ruční svítilny 5.11 ATAC, svítilna Princeton Tec Charge Pro

zaměřovače: Leupold Mark6, Aimpoint Micro T-1 2MOA info1+info2, nové laserové značkovače Laser Devices

pouzdra: kydexová pouzdra Orion Concepts, minipouzdro Raven Vanguard2

výstroj/vybavení: nosič plátů S&S, nosič plátů 5.11, batoh 5.11 All Hazards, rukavice 5.11 ScreenOps

příslušenství pro dlouhé zbraně: AR15 příslušenství Line of Fire, vysokokapacitní zásobníky XS .308 pro AR15, příslušenství Magpul Handstop+XTM krytky, pažba Rem870, předpažbí Rem870, pevná pažba MOE

ostatní: obušky ASP, obušky RCB Peacekeeper Product International, tréninkové "zbraně" DTS

na vlně “zombie”... : krvácející zombie terče, Leupold VX-R Zombie, Zombie EOTech a jedna všeříkající poznámka na příslušné téma od chlapíka jménem Andrew Tuohy, který mj.provozuje zajímavý blog a FB profil

první kurz v r.2012 - střelecký výcvik pro MP Kojetín

mpkoj_blog

Výcvikový rok 2012 pro nás začal dříve, než bývalo v minulých letech obvyklé. Už první týden v lednu jsme vyjeli na Moravu vést kurz pro Městskou policii Kojetín. Skupinu tvořila kompletní sestava strážníků této MP a další pozvaní hosté z MP Zlín a Armády ČR.
celý článek

S.P.E.A.R. & Personal Defense Readiness - seminář reálné sebeobrany

spear_blog

Na konci roku 2011 proběhl v Praze specializovaný seminář zaměřený na americký systém sebeobrany Personal Defense Readiness (PDR), který pro vybranou skupinu instruktorů z Akademie Aegis a Arnis & Balaraw fighting clubu vedl pan Josef Procházka – jediný oficiálně certifikovaný instruktor společnosti Blauer Tactical Systems v České republice.
celý článek

kolimátor Aimpoint MICRO T-1 konečně s tečkou 2MOA !

t1_2MOA_blog

Na právě probíhajícím veletrhu SHOT SHOW v americkém Las Vegas představil Aimpoint to, co do teď jen testovaly novozélandské speciální síly - model MICRO T-1 s tečkou 2MOA. Fakt, že do teď byl k dispozici "pouze" s 4MOA, byl snad jediné malé negativum tohoto jinak skvělého zaměřovače! Teď už není pochyb co v této kategorii dát na pušku : -)
(foto
GearScout) video
------------------------------------------------------------------------------
aktualizace 20.1.
tento kolimátor bude dostupný také ve verzi H-1

Bulgarian Bag

bgbag_fighters_blog

Vyšlo v časopisu Fighters magazine č.1-2/2012 v rámci článku představujícího tuto tréninkovou pomůcku. Pár dalších fotek najdete i ve fotogalerii ze zmíněného kurzu K3.

poprvé v ČR - Glock 21 Gen4

G21G4_3G21G4_4

Teprve před pár dny se v ČR objevil nejnovější z rodiny Glocků 4.generace - model 21 v ráži .45ACP. Po prvním vyzkoušení (zatím bez střelby) a se znalostí modelů G21 a G21SF, si troufnu tvrdit, že srovnání mezi G21 a G21 Gen4 vyznívá jednoznačně pro novější typ a otevírá se tak cesta pro střelce s menší rukou toužící po Glocku v této ráži. Subjektivně vyznívá toto srovnání jednoznačněji než mezi G17 a G17 Gen4...
Podle informací od dovozce už se jich několik distribuovalo k prodejcům v ČR, takže toho svého můžete směle kontaktovat.
bližší info

novinky SUREFIRE pro rok 2012

sf2012
(pro video klikněte na obrázek)

Je vidět (a je to dobře), že se tento výrobce špičkových svítilen a dalšího vybavení “probudil” a pro rok 2012 připravil pořádnou dávku novinek, především mezi ručními a zbraňovými svítilnami.

výcvik pro Zásahovou jednotku PČR Jihomoravského kraje

ZJ_blog

V závěru roku 2011 jsme navázali výcvikovou spolupráci s policejní Zásahovou jednotkou Jihomoravského kraje, sídlící v Brně.
celý článek + bonusová fotogalerie na FB

školení AIMPOINT

P1070311

Za tu dlouhou dobu, co střílíme a věnujeme se výcvikům, jsme na dlouhých zbraních vyzkoušeli řadu různých zaměřovačů – většinu druhů, typů i značek, co se u nás vyskytují. K těm kolimátorům, které máme nejraději a nejvíce doporučujeme, patří jednoznačně švédský Aimpoint.
Díky dlouhodobé spolupráci s firmou
MPI CZ s.r.o., která na českém trhu tuto značku zastupuje, jsme měli možnost absolvovat zajímavé školení zaměřené na produkty Aimpoint z tzv.profesionální řady, určené zejména pro oblast armádního a policejního použití.
Školení
exkluzivně pro Akademii Aegis připravil Petr Dačev (který jako hlavní lektor vede také náš Základní zbrojířský kurz Glock), mj. s využitím nejnovějších informací a zkušeností z akce Aimpoint Education Days, které v roce 2011 ve Švédsku absolvoval (speciální školení výrobce pro jednotlivé regionální zástupce). Profesionálně vedená prezentace a možnost na jednom místě porovnat a vyzkoušet většinu typů zaměřovačů, montáží a doplňků, seznámit se detailně se všemi technickými parametry, procesem výroby a testování a doporučenými postupy výrobce (např. správná montáž a nastřelování ) byla velice přínosná.
Školení obohatilo náš rozhled v této oblasti, potvrdilo některé názory a vlastní poznatky a např. můžeme v budoucnu lépe poradit s výběrem správného zaměřovače, takže i ostatní budou mít z naší zkušenosti efekt.
fotogalerie

AEGIS BLOG