sám sobě štítem!

Sezóna 2014 začíná! Jaká byla ta uplynulá?

Stacks Image 6385

Na začátku nového roku je dobrým zvykem a tradicí přinést ohlédnutí za tím minulým a ani my letos nebudeme výjimkou. Pojmeme to ale trochu jinak než loni, kdy jsme podrobně shrnuli snad všechno, co se za ten rok událo… Kdo nás sleduje pravidelně nebo si chce dát tu práci a “projet” náš blog a facebookový profil, tak ten si obrázek může udělat sám :-) Proto teď “jen” vypíchneme pár akcí a událostí, které spadají časově do sezóny 2013.

Na ten uplynulý rok se dá nahlížet z mnoha úhlů pohledu. Pracovně se jednalo opět o rok nabitý různými výcviky všeho druhu a neskromně si ho dovolíme označit za úspěšný. Zájemců o naše standardní kurzy je pořád víc, než jsme schopni uspokojit a i poptávka z ozbrojených složek je vzrůstající. A za to jsme rádi, vážíme si toho a budeme se snažit všem vycházet vstříct.

Stejně tak si ale vážíme a ceníme podpory lidí okolo nás, těmi nejbližšími počínaje (a že je to s náma občas těžký…), kterým patří poděkování speciální.

A co že si chceme z roku 2013 připomenout?

Stacks Image 7689
Různých kurzů a výcviků v sezóně 2013 proběhlo více než dvacet. Trochu experiment bylo uspořádání kurzu K1 ve všední dny, ale zájem byl i tak obrovský. Je to jedna z cest jak vyjít vstříct velkému zájmu a pro nás do budoucna námět k zamyšlení.
Stacks Image 7692
Všechny kurzy se v čase více nebo méně upravují, ale nejvíc je to asi znát na kurzu K3 "Expert", který aktuálně obsahuje i několik nových modelových situací a používají se na něm zajímavé pomůcky a vybavení.
Stacks Image 7696
Stacks Image 7699
Kurzy K5 "Samonabíjecí puška" proběhly v roce 2013 dva (v květnu a listopadu) a měly něco společného - opravdu hnusné počasí! Zima, bláto, déšť...všecho si účastníci užili dosytosti. Ale co, nejsme z cukru a aspoň se prověřilo to, co by jindy tak dobře nešlo.
Stacks Image 7786
K9 "Skryté nošení" - pro někoho opakovací trénink mezi K1 a K2, ale pro všechny podrobná sonda do tématu skrytého nošení zbraně.
Stacks Image 7783
K8 "Týmová spolupráce" - vrcholný kurz naší pyramidy, pořádaný jednou za dva roky...
Stacks Image 7776
Poprvé jsme v létě pořádali výběrový třídenní intenzivní trénink s názvem AEGIS TRAINING CAMP , určený našim pokročilým žákům. Pro velký úspěch určitě plánujeme něco podobného i v roce 2014.
Stacks Image 7779
Jako každý rok (jen 1x) se konal i týdenní seznamovací kurz pro osobní strážce, který je naším nejdelším a nejkomplexnějším kurzem mj. s řadou externích instruktorů.
Stacks Image 7703
Výjimečnou příležitostí bylo odprezentovat naše vybavení pro první pomoc AFAK a miniAFAK na vekém tématickém cvičení složek IZS "Aktivní střelec Metro 2013".
Stacks Image 7760
Spolu se spřízněnou firmou S-Gear (distributorem našich produktů) jsme byli partneři "Střelecké soutěže velitele Hradní stráže".
Stacks Image 7825
Stacks Image 7828
I v roce 2013 pokračovala již dříve navázaná výcviková spolupráce s Útvarem rychlého nasazení a Zásahovou jednotkou KŘ Policie Jihomoravského kraje. Druhého kurzu se také účastnili příslušníci podobné jednotky ze Slovenska, konkrétně PPÚ Trnava.
Stacks Image 7821
Připravili jsme i specifický kurz pro instruktory Bezpečnostní informační služby.
Stacks Image 7818
Instruktorský kurz pro příslušníky ozbrojených složek je podzimní "stálice" v našem kalendáři a ani loni to nebylo jinak...
Stacks Image 7919
Začátkem října jsme uspořádali kurz ušitý "na míru" pro vybranou skupinu pracovníků ze zbrojovky CZUB, která se zabývá vývojem a testováním zbraní, obsahově zaměřený na problematiku dlouhých zbraní.
Stacks Image 7832
Od dubna je běžně dostupný nový víceúčelový terč T4, který tak doplňuje a rozšiřuje řadu výcvikových terčů Aegis.
Stacks Image 6361
V květnu byl představen miniAFAK - malé pouzdro na základní výbavu první pomoci.
Stacks Image 7804
Stacks Image 7807
V loňském roce navázali spolupráci s regionálními dovozci resp. zástupci značek Vertx (oblečení) a Revision (ochranné brýle) - tedy vybavení, které už řadu let používáme a oblíbili jsme si je.
Stacks Image 7762
Stacks Image 6372
Svítilny jsou specialitou A.Vondráčka a tak je s nimi spojena řada jeho aktivit. V loňském roce pro zástupce značky Inforce v ČR testoval a doporučil podvěsnou svítilnu APL a jeho počinem je i zahájení dovozu profesionálních taktických svítilen Elzetta. Jako jeden z deseti lidí na světě byl vybrán výrobcem Nitecore pro testování nové čelovky HC50. Spravuje také tématické fb stránky "Světelný guru" a "Elzetta CZ".
Stacks Image 6383
Stacks Image 6381
Z mnoha zbraní, které se nám dostaly do ruky resp. jsme měli možnost si je víc vyzkoušet, můžeme zmínit např. 9mm samopal UZI v samočinné verzi nebo KRISS Vector CRB .45ACP
Stacks Image 7797
Stacks Image 7800
Z článků uveřejněných na AEGIS BLOGu velmi zaujal ten o donucovacích prostředcích japonské policie, vzniklý na základě opakovaných cest M.Hradeckého do Japonska......nebo minitest brokového střeliva ráže 12. Kromě toho jsme vás na základě vlastní zkušenosti pozvali např. na návštěvu Muzea čepelí v německém Solingenu nebo na bývalou raketovou sovětskou základnu v litevském Plokštiné.
Stacks Image 7890
Stacks Image 7893
Stacks Image 7905
I loňský rok byl ve znamení sebevzdělávání a rozšiřování obzorů a zejména M.Hradecký měl cestovatelsky velmi nabitý rok - kromě zmíněného Japonska to byly cesty za kurzy s Jimem Wagnerem do Německa, Lee Morissonem do V.Británie a systémem Dagooc Arnis System na Filipíny.
Společně pak instruktoři Akademie Aegis úspěšně prošli rekvalifikačním kurzem
"Instruktor-člen první pomoci".



Sezóna 2014 se pomalu rozjíždí a nechte se překvapit, co pro vás přinese nového :-), ale systém standardních kurzů, individuálních a skupinových výcviků atd. bude samozřejmě pokračovat jako doposud. Můžeme také slíbit vice původních článků a dalších materiálů připravovaných pro náš AEGIS BLOG a můžeme avizovat i rozšíření nabídky střeleckých doplňků a dalšího vybavení s naším jménem…

Takže vzhůru do dalšího roku, ve kterém Akademie Aegis oslaví 15 let svého fungování!