sám sobě štítem!

Sezóna 2013 začíná! Jaká byla ta uplynulá?

Stacks Image 6385

Blíží se zahájení sezóny střeleckých kurzů 2013 na venkovní střelnici, která začne v polovině března a to tradičně na střelnici Chloumek u Mělníka. Při této příležitosti si můžeme shrnout jak to vypadlo v roce minulém, na události různého typu bohatém, roce 2012.

Výcviky – standardní kurzy
Základem naší činnosti je (a bude) pořádání výcvikových kurzů pro širokou veřejnost, kde seznamujeme se střeleckým systémem Aegis a předáváme ho všem zájemcům. Pokud uvažujete o účasti na našich kurzech v roce 2013, můžete se podívat, jak to na kurzech v loňské sezóně vypadalo.
Vstupem a úvodem pro krátké zbraně je kurz
K1 „Základy obrané střelby“, který seznamuje se základy obranné střelby „podle Aegisu“ (FB fotogalerie 1, 2, 3, 4) a je předpokladem pro absolvování K2 „Pokročilé techniky obr.střelby“ (FB fotogalerie 1 a 2) resp. tématického kurzu střelby za snížené viditelnosti a tmy se svítilnou K7 „Světlo&Tma“ (FB fotogalerie 1 a 2). Kurzy K1 a K2 jsou také nutností pro K3 „Expert“ (FB fotogalerie).
Pro dlouhé zbraně je v naší struktuře výcviků určen kurz
K5 „Samonabíjecí puška“ (FB fotogalerie 1 a 2), který pokrývá nejen základní systém ovládání a použití dlouhých zbraní, ale i vybrané pokročilé prvky střeleckých technik a taktiky.

Stacks Image 6374
Stacks Image 6361
Stacks Image 6372
Stacks Image 6383
Stacks Image 6381

I v roce 2012 proběhl Specializovaný kurz pro osobní strážce, (report, FB fotogalerie) který v rozsahu 5 dnů seznamuje s principy a nároky tohoto druhu bezpečnostní činnosti a který je dlouhodobě vyhledáván nejen zájemci o práci ochránce, ale i lidmi, kteří „jen“ chtějí umět lépe ochránit sebe a svou rodinu.
Dlouhodobě běží stále i
zbrojířské kurzy Glock, lektorsky zaštítěné zástupcem značky v ČR. Kurz zvyšuje uživatelskou znalost pistolí Glock, učí oficiální servisní a zbrojířské postupy přesně v duchu hesla kurzu „Poznej lépe svého Glocka!“ (FB fotogalerie 1, 2, 3)
Nejmladším kurzem v naší nabídce je specifický kurz první pomoci – neodkladné přednemocniční péče
Tactical Rescue System, který odborně garantují a vedou instruktoři Czech Association of Combat Medics. Novinkou roku 2012 bylo upravení kurzu vedeného původně podle vojenského systému TCCC (Tactical Combat Casualty Care) na nový systém TECC (Tactical Emergency Casualty Care), který z původního sice vychází, a bere si z něj to nejlepší, ale je přímo určen i do civilních podmínek poskytování první pomoci a tedy lépe vyhovuje našim potřebám (FB fotogalerie 1, 2, 3, 4). O tento kurz je stále velký zájem a proto jsme se rozhodli v roce 2013 přidat více termínů.

Stacks Image 6391
Stacks Image 6396
Stacks Image 6399

Výcviky pro ozbrojené složky
I v minulém roce proběhla řada výcviků pro ozbrojené složky a jsme rádi, že roste zájem poznat to, co a jak učíme. Na začátku roku jsme např. dostali
zprávu o zavedení naší metodiky do výcviku Hradní stráže.
Pokračovala dříve nastartovaná spolupráce s elitními policejními útvary –
Útvarem rychlého nasazení (výcvik pro dlouhé zbraně a teleskopický obušek), Zásahovou jednotkou Jihomoravského kraje (výcvik zaměřený na pokročilé techniky s krátkými zbraněmi a oblast skrytého nošení.+ seznámení se základními principy a technikami osobní ochrany v podmínkách “low profile” – článek, FB fotogalerie), Zásahovou jednotkou hl.m.Prahy (výcvik CQB).

Stacks Image 6433
Stacks Image 6440
Stacks Image 6443

Kurz s dlouhými zbraněmi jsme take připravili pro skupinu příslušníků Armády ČŘ, většinově z 43.vmpr (FB fotogalerie) a výcvikem u nás prošly i skupiny z Městské policie Kojetín (report) a opakovaně z MP Lovosice (FB fotogalerie)

Stacks Image 6447
Stacks Image 6450
Stacks Image 6453

To ale samozřejmě není vše, co se pro ozbrojené složky pořádalo. Realizovala se např. série výcviků K1-OS na VPŠ MV v Brně a také speciálně postavený kurz K7-OS pro instruktory Policie ČR. Kurzem pro instruktory byl i výcvik s dlouhými zbraněmi pořádaný Školním policejním střediskem KŘP hl.m. Prahy (článek, FB fotogalerie).
Velmi zajímavě byl v roce 2012 obsazen i náš
Instruktorský kurz, kterého se oficiálně účastnili i instruktoři Bezpečnostní informační služby (report, FB fotogalerie)

Stacks Image 6514
Stacks Image 6517
Stacks Image 6474
Stacks Image 6477
Stacks Image 6480

Nejen výcviky...
Kromě výcviků jsme se samozřejmě zabývali mnoha dalšími aktivitami, které rozšiřují naše obzory a díky kterým získáváme nové kontakty, informace a zkušenosti. Nemohli jsme samozřejmě vynechat mezinárodní
veletrh IWA v Norimberku, ze kterého jsme pak přinesli obsáhlou fotodokumentaci a kam se mj. za pár týdnů samozřejmě chystáme znovu.
Velice zajímavou akcí bylo
Multidemo 2012 (report, FB fotogalerie), setkání vybraných lidí z ozbrojených složek z celé ČR, na kterém se prezentovaly zbraně a další vybavení předních světových výrobců vč. účasti zástupců těchto firem. Na této akci jsme také prezentovali Akademii Aegis.

Stacks Image 6484
Stacks Image 6487
Stacks Image 6490

Vyzkoušeli jsme...
Stále nám prochází rukama množství zbraní, doplňků a dalšího vybavení. Někdy je to iniciativa naše, protože nás něco konkrétního zajímá, jindy jsme osloveni výrobcem nebo spolupracující firmou a požádáni o posouzení a názor. Takto se nám jako prvním v ČR dostalo možnosti vyzkoušet novinku
B&T APC 9 (report, FB fotogalerie) nebo třeba pouzdro UM Reflex. Podíleli jsme se také na testování nových zaměřovačů Meopta (report, FB fotogalerie), vyzkoušeli jsme si zaměřovač Leupold Patrol (blog, FB fotogalerie) a řadu dalších věcí...

Stacks Image 6494
Stacks Image 6497
Stacks Image 6500

A další...
Zajímavou příležitost jsme měli hned z kraje roku 2012 a
návštěvu výroby pušek PAR Mk.3 v Proarms Armory jsme velmi přivítali.
V reminiscenci na své dřívější aktivní sportovní působení se Aleš Vondráček významně podílel na závodu obranné/praktické střelby
Tactical Cup - jako jeho ředitel (report, FB fotogalerie).
Začal fungovat facebookový profil
„Světelný Guru“ specializovaný na svět svítilen, střelby se svítilnou a vším, co s tím souvisí
Změnil se systém distribuce produktů nesoucích jméno Aegis (nyní prostřednictvím eshopu
S-Gear) a pokračoval i vývoj dalších. Vloni k ledvince, chest rigu, výcvikovým terčům atd. přibyla lékárnička AFAK – Aegis First Aid Kit (popis, FB fotogalerie), která si v krátké době získala velkou oblibu. Nechte se překvapit, jestli a co přibude v 2013 nového :-)

Stacks Image 6504
Stacks Image 6507
Stacks Image 6510

Vzhůru do roku 2013!
V tomto roce se od nás dočkáte všeho toho, co dělá Aegis Aegisem...od března do října poběží
standardní víkendové kurzy otevřené všem majitelům zbraně, průběžně budeme nabírat jednotlivé zájemce z ozbrojených složek a poté pro ně připravovat (za zvýhodněných podmínek) ekvivalenty kurzů K1, K2, K5 atd. a jsme připraveni reagovat na poptávku na skupinové kurzy kdekoli v ČR. Pro vážné zájemce připomínáme i možnost individuální soukromé výuky.
Chcete-li se s námi spojit, možností je řada – kontaktní formulář na webu, email info@aegisteam.cz nebo zprávou na našem FB profilu „AKADEMIE AEGIS“
Snad i rok 2013 bude pracovně úspěšný a zakončený našimi tradičními
Aegis Vánocemi :-)