sám sobě štítem!

proběhl kurz pro osobní strážce

os_blog_tit

V termínu 25-29.6.2012 proběhl specializovaný kurz pro osobní strážce. Tento kurz se poprvé pořádal už v roce 2007 a od té doby se pravidelně koná vždy jednou ročně. Výcvik Je také možno realizovat pro uzavřenou skupinu kdykoli mimo standardní termíny. Této nabídky mj. využila v roce 2010 vybraná skupina příslušníků elitní jednotky 601.skss Armády ČR.
Kurz je určen pro každého, kdo chce získat nezkreslenou představu o světě osobní ochrany a o tom, co by měl profesionál v oboru znát a umět. Záměrem kurzu není (a ani nemůže být) v několika dnech "vyrobit" kvalifikovaného ochránce. Prioritně jde o seznámení se s metodikou Aegis, která zájemci-laikovi ukáže "jak na to" a zkušenému dále rozšíří obzory.
V poslední době take není žádnou výjimkou, že se kurzu účastní i lidé, kteří neuvažují o profesní dráze v tomto bezpečnostním oboru, ale chtějí využít určitých znalostí a dovedností pro účely ochrany rodiny a svých blízkých.
Pětidenní kurz je intenzivní a každý den kombinuje teoretické bloky s praktickými nácviky. V rámci teorie se probírají např. druhy útoků a typologie útočníků, atentáty a únosy, vybavení osobního strážce, plánování akcí a jednotlivých složek výkonu činnosti osobního strážce atd. Na to navazuje praxe resp. výcvik konkrétních dovedností, jako je specifická sebeobrana, použití a obrana proti chladným zbraním, střelba, taktická příprava, preventivní pyrotechnická prohlídka, první pomoc, obranná jízda a modelové situace (viz. popis
obsahu kurzu). Kurz je celkově orientován především na výkon skryté ochrany v reálných podmínkách ČR resp. Evropy.
Garantem tohoto kurzu je
Martin Hradecký, jeden z hlavních instruktorů Akademie Aegis, který má za sebou dlouholetou praxi osobního strážce a i dnes je v oboru stále aktivní. Spolu s Martinem se na kurzu podílí i několik dalších instruktorů, mj. např. sebeobranu vede legendární trenér muay-thai a MMA Petr Macháček.
Fotogalerii z tohoto kurzu, dokumentující jeho průběh, najdete na FB

AEGIS BLOG