sám sobě štítem!

první střelecký test B&T APC9

apc_blog1

Jen tři dny jsme čekali na příležitost vyzkoušet novinku B&T APC9 na střelnici! První poznatky a dojmy ze střelby předčily naše očekávání. APC9 v kombinaci s kolimátorem Aimpoint Micro TL1 je povedená zbraň s výbornou ergonomií a ovládáním.
Zajímavostí konstrukce je použití spoušťového mechanizmu z AR15 a pružný doraz (tzv.buffer) dynamického závěru. Ovládací prvky – pojistka, záchyt závěru, záchyt zásobníku – jsou plně oboustranné a natahovací páka se dá podle preferencí umístit vlevo nebo vpravo. Součástí zbraně jsou i nouzová výklopná mechanická mířidla.
Vystříleli jsme ze zbraně cca 400 nábojů a vykoušeli jsme různé druhy střeliva 9 mm Luger – S&B 115gr. TFMJ Nontox, S&B 124gr. FMJ (NATO specifikace), S&B Subsonic 140gr. FMJ , S&B 124gr. SP a CCI Blazer 115gr. FMJ), včetně jejich namixování do jednoho zásobníku. Vše bez závady.
Získávání zkušeností s APC9 bude pokračovat a výsledkem bude profil+test, který posléze naleznete ve Zbraních a Nábojích a v rozšířené podobě i zde na AEGIS BLOGu.
fotogalerie z prvního testování

AEGIS BLOG