sám sobě štítem!

2014

Aegis Vánoce 2014

vanoce_blogtit

Už před docela dlouhou dobou jsme začali jezdit na dopoledne Štědrého dne 24.12. na střelnici a stalo se nám to příjemnou tradicí. Pozveme pár blízkých přátel, seženeme něco zajímavého na vyzkoušení a jedeme si užít trochu srandy.
Jaké byly “Aegis Vánoce” 2014 ?

Vánoce jsou tady Happy

AegisVanoce452

INSTRUKTORSKÝ KURZ pro příslušníky ozbr.složek ... první mezinárodní

instr2014_tit_452

V prosinci 2014 proběhl další Instruktorský kurz Akademie Aegis „Moderní trendy a metodika střelecko-taktické přípravy“ určený pouze pro příslušníky ozbrojených složek s přímým vztahem ke služební přípravě.
Účastníci
byli i tentokrát z různorodých ozbrojených složek České republiky, ale velice rádi jsme na tomto kurzu poprvé přivítali i naše přátele ze Slovenska.
celý článek

PROARMS na Facebooku

proarms_blog
PROARMS ARMORY a PROARMS OUTDOOR CENTER
se kterými máme dlouholetou spolupráci, spustili i svoje stránky na facebooku.
Náš "lajk" už mají Happy

Simunition Scenario Instructor - na výcviku v Irsku

sim_blog

Na konci října 2014 jsme měli možnost projít instruktorským kurzem „Simunition Scenario Instructor and Safety Certification Course” z programu známého kanadského výrobce výcvikového systému SIMUNITION. Kurz se konal v Irsku a Simunition ho pořádal ve spolupráci s místním distributorem a irskou národní policií v jejím hlavním výcvikovém zařízení Garda Gollege v Templemore.
celý článek
rozšířená fotogalerie na FB
více o Garda Training Gollege (fotogalerie na FB)

proběhl kurz K4

K4blog_tit

Po delší době jsme 15-16.11.2014 pořádali kurz K4 “Obranná brokovnice”. Na něm ve dvou dnech účastníci poznávají (a do velké míry drilují ) náš koncept pro ovládání a bojové použití tohoto druhu zbraně - prioritně opakovací brokovnice “pumpy”.
fotogalerie na FB

novinka v ČR: turniket RATS

rats_blog

Před časem se objevilo na trhu v USA nové zaškrcovadlo (turniket) R.A.T.S. = Rapid Application Tourniquet System, které si získalo i naši pozornost. Pozitivně se o něm vyjadřovalo několik našich známých v USA, kteří se problematikou první pomoci profesionálně zabývají (a jejichž názor má pro nás význam) a proto jsme si ho před časem pořádili na vyzkoušení i my.
Jedná se o cca 110cm dlouhý pružný popruh, zakončený speciální kovovou sponou a efektu požadovaného zaškrcení končetiny se dosahuje několikerým omotáním. To je i odpověď na otázku, která asi každého při prvním pohledu napadne, tj. “není to moc úzké?” Způsob aplikace je zřejmý z obrázku resp.
videa. Zkoušeli jsme ho ve všech režimech použití (sami na sobě i na druhém, horní/dolní končetiny, oběma/jednou rukou) a na práci s ním se dá zvyknout velmi rychle.
Určitě to není náhrada primárního turniketu CAT nebo SOFTT, spíš se použitelností a vlastnostmi RATS blíží “gumovému” typu SWATT. Na RATS se nám líbí jeho skladnost (na pouzdru už se pracuje… ), díky zakončení sponou se dobře zajišťuje vč. manipulace jednou rukou (v tom je asi hlavní výhoda proti SWATTu) a v neposlední řadě je za rozumnou cenu.

A teď ta dobrá zpráva! Po vlastní pozitivní zkušenosti s RATS jsme propojili výrobce a naše přátele z S-GEARu a výsledkem je to, že jsou RATS turnikety dostupné v ČR. Cena je 390Kč (v USA se prodává za 14.95 USD) a na výběr je černá nebo červená verze.
Vše skladem na eshopu S-Gear

doporučujeme: kniha "Střelná poranění"

kniha_strelp_blog

Pokud neznáte resp. ji dávno nemáte (vyšla v r.2010), doporučujeme vaší pozornosti knihu “STŘELNÁ PORANĚNÍ”. Je to ojedinělá česká odborná monografie věnovaná problematice poranění způsobených střelnými zbraněmi a svým obsahem je přínosem i pro pochopení jakým způsobem “fungují” zásahy do lidského těla z palných zbraní, co je realita, co jsou mýty atp.
Autory knihy jsou MUDr. Miroslav Šafr a MUDr. Petr Hejna - soudní lékaři z Ústavu soudního lékařství LF UK a FN Hradec Králové - a s prvním z nich máme dlouhodobé přátelské vztahy a jezdí i k nám na kurzy.
Vážíme si možnosti využívat jeho odborných znalostí pro konzultace a děkujeme za napsané věnování.

proběhl kurz K1

K1_10_14_blog

O víkendu 25-26.10.2014 proběhl poslední kurz K1 “Základy obranné střelby” v letošní sezóně. Skupina účastníků byla složením (jako vždy) pestrá…a tentokrát se to týkalo i zbraní – na kurzu jsme u šestnácti střelců napočítali deset typů pistolí dvou ráží (kromě většinové 9mm Luger taky jednou .45ACP): Glock 17, Glock 19, Glock 26, CZ 75, CZ 75 Compact, CZ 75 SP-01 Shadow, CZ P-07, CZ P-09, Springfield XDM 3,8 (.45) a Walther PPQ.
Počasí bylo už klasické podzimní, ale kurz proběhl (z našeho pohledu určitě) v pohodě a se skupinou se nám dobře pracovalo.
Díky všem za účast a aktivní přístup, přes zimu na sobě makejte a příští rok na K2 naviděnou...
fotogalerie na FB

nový termín kurzu první pomoci Tactical Rescue System

tecc1_blog

Po delší pauze, v novém prostoru... pokračujeme v pořádání kurzů poskytování přednemocniční neodkladné péče “Tactical Rescue System TRS – BASIC” podle systému TECC (Tactical Emergency Casualty Care) s odbornou garancí lektorů z Czech Association of Combat Medics.
Kurz proběhne v termínu
29-30.listopadu 2014 v Praze.
Těšíme se na váš zájem, přihlašovací formulář je k dispozici v sekci
Termíny

Future Forces 2014

ff14_blog

Navštívili jsme mezinárodní výstavu FUTURE FORCES 2014, zaměřenou na oblast obrany a bezpečnosti, konanou 15-17.10.2014 v Praze.
Fotogalerie 1
Fotogalerie 2

avízo kurzu K4 "Obranná brokovnice"

k4avizoblog

Po delší době zařazujeme do kalendáře termín kurzu K4 “Obranná brokovnice”. Bude se konat 15-16.11.2014 na střelnici Chloumek u Mělníka. Přihlašovací formulář je dostupný v sekci Termíny.

pozvánka na INSTRUKTORSKÝ KURZ pro příslušníky ozbrojených složek

instr_blog

Na termín 1-3.12.2014 je naplánovaný další termín našeho instruktorského kurzu „Moderní trendy a metodika střelecko-taktické přípravy“ určeného pouze lidem z ozbrojených složek se vztahem k dané problematice.
Vážným zájemcům zašleme materiál s podrobnějším obsahem a organizačními náležitostmi (kontaktujte nás prosím na email
info@aegisteam.cz nebo přes kontaktní formulář)

Základní informace
Reference (předchozí kurzy)
Report z kurzu 2012 + fotogalerie
Report z kurzu 2013 + fotogalerie

Jim Wagner Reality-Based Personal Protection opět v ČR

jim

V červenci 2014 jsme měli možnost opět přivítat v České republice Jima Wagnera, zakladatele a hlavního instruktora Reality-Based Personal Protection.
celý článek

kurz "Útočná puška & Samopal" pro Zásahovou jednotku KŘ Policie Jmk

zjbrno14_tit_blog

Další z kurzů v rámci naší výcvikové spolupráce s policejní zásahovou jednotkou z Brna.
celý článek + rozšířená fotogalerie na FB

AEGIS TRAINING CAMP 2014

ATC2014_452

Pro zájemce o zlepšení svých střeleckých dovedností a schopností je opět připraven intenzivní tréninkový program pod vedením instruktorů Aleše Vondráčka a Martina Hradeckého.

Termín:
27-29.srpna 2014 ( St-Pá )
Cena: 4500Kč/os.

Střelivo: 1500ks/os. nábojů do krátké zbraně (pokud budou mít všichni účastníci i dlouhé zbraně, budeme část věnovat i jim)
Podmínka účasti: absolvování kurzů K1 a K2 + schválení instruktory Akademie Aegis + složení zálohy do předepsaného data

Co můžete čekat?

- třídenní intenzivní, obsahově nabitý trénink
- nové tréninkové drily a cvičení
- různá témata obrany se zbraní i bez
- vyzkoušení zajímavých zbraní a dalšího vybavení
- a různá další překvapení…

Pro další podrobnosti nás vážní zájemci můžou kontaktovat na info@aegisteam.cz nebo ales.vondracek@volny.cz

Výcvik pro elitní policejní jednotky Slovenské republiky

sr_vycvik_452_blog

Na přelomu května a června 2014 jsme se s našimi výcviky poprvé vydali za hranice České republiky. Pozvali nás na Slovensko, abychom tam vedli kurz pro skupinu složenou z příslušníků několika specializovaných útvarů složek Policajného zboru SR.
celý článek + fotogalerie FB

kurz pro instruktory BIS

bis_mix1_452

V květnu jsme realizovali další ze specializovaných výcviků pro instruktory střelecko-taktické přípravy BIS (Bezpečnostní informační služba – vnitřní zpravodajská služba ČR), se kterými v této oblasti spolupracujeme od roku 2012. Kurz se věnoval především pokročilým střeleckým technikám a vybraným tématům dle potřeb této složky.

proběhl kurz K1

k1_4_2014

12-13.4.2014 proběhl první letošní kurz K1 “ Základy obranné střelby”
fotogalerie na FB

fotosoutěž "ledvinka & chest rig Aegis"

ledvinka_2014_blog

FOTOSOUTĚŽ “Aegis chest rig & ledvinka”
1. posílejte nám fotografie na kterých se vyskytují dané produkty, tj. Aegis ledvinka pro skryté nošení zbraně (generace 2 i 3) nebo Aegis chest rig.
2. do soutěže může být poslán libovolný počet příspěvků/fotografií
3. fotografie se přijímají v období 1.-30.4.2014 na emailu info@s-gear.cz a budou průběžně zveřejňovány ve fotoalbu na facebookovém profilu S-Gear
4. pokud chcete, připojte krátký komentář - není podmínkou
5. napište kontakt, na který chcete oznámit případnou výhru a sdělte, zda chcete fotografii uveřejnit anonymně nebo pod jménem
6. hodnocení:
- od okamžiku zveřejnění do 9,00hod. 5.5.2014 budou fotografie k dispozici pro hlasování ( lajkování )
- vítěz = nejvíc "lajků" u konkrétní fotografie
- 5.března 2013 bude vyhlášen/zveřejněn vítěz
7. pořadatel si vyhrazuje udělit další výhru nejlepší fotografii podle svého subjektivního výběru

Nový Glock 42 poprvé v ČR

g42_blog

První kusy nové pistole Glock 42 v ráži 9mm Bw. dorazily 27.3. do ČR a díky dovozci jsme měli exkluzivní a velmi vítanou možnost vyzkoušení na střelnici. Kromě toho jsme G42 komplet rozebrali a důkladně prozkoumali...
Článek shrnuje první dojmy ze střelby a popisuje konstrukční odlišnosti G42 od stávajících Glocků. Některé z nich jsou velice zajímavé a pár věcí je jinak, než jsme u byli zvyklí!

proběhl kurz K7

k7_3_14_blog

V neděli 16.3. proběhl kurz K7 “Světlo&Tma”, tématicky zaměřený na střelbu za snížené viditelnosti a za tmy se svítilnou.
fotogalerie na FB

Akademie Aegis nově na Google+

aegis_blog_gplus

Spolu s YouTube kanálem Akademie Aegis jsme spustili i profil na Google+
Kdo využívá, má možnost se k nám připojit i tam...

nová spolupráce: Akademie Aegis & RESCUE TRAINING

res_tit_blog

V rámci rozšiřování své kvalifikace a hlavně faktického získávání nových znalostí a dovedností A.Vondráček a M.Hradecký z Akademie Aegis na konci roku 2013 úspěšně prošli instruktorským kurzem u společnosti RESCUE TRAINING (rekvalifikační kurz s akreditací MŠMT ČR) “Instruktor - člen první pomoci”.
celý článek

AFAK - video

afak_video_tit_blog

Další krátké video, tentokrát k lékárničce AFAK, je na světě!
Ukazuje zejména základní manipulaci, tj. otevření buď při umístění na molle vazbě (zde na batohu) a při volném nošení. Příští na řade je naše ledvinka pro skryté nošení zbraně, ale AFAKu se s videokamerou určitě budeme ještě věnovat...

miniAFAK - video

miniAFAK_still_blog

Ve spolupráci s firmou S-Gear jsme připravili první ze série videí představující naše produkty - pouzdro na výbavu první pomoci miniAFAK a demonstrace jeho otevření pro přístup k obsahu.
Podobné video k většímu
AFAKu je už ve výrobě, následovat bude ledvinka :- )

Akademie Aegis nově na síti TWITTER

aegis_tw_blog

Přinášíme vám další možnost jak nás sledovat. Nově je Akademie Aegis i na síti TWITTER.
Nebudeme jen kopírovat příspěvky z blogu a facebooku...uvidíte sami :- )

proběhl kurz K7

k7_214a_blog

9.2.2014 proběhl kurz K7 „Světlo&Tma“, zaměřený tématicky na střelbu za snížené viditelnosti a na zvládnutí použití svítilny spolu s krátkou zbraní. Navazuje se na něm na dovednosti získané na předchozích kurzech K1 a K2 (jejich absolvování je podmínkou účasti), které se specificky upravují a rozšiřují, např. u střelby s využitím krytu, odstraňování závad atp.
Součástí výuky je i přednáška, seznamující s nabídkou svítilen na trhu, vyvracející některé mýty a dávající doporučení kritérií, podle kterých si správnou svítilnu vybrat. Na ukázku je několik desítek svítilen a vybrané typy je pak možné prakticky vyzkoušet.
V tomto kurzu jsme také realizovali několik úprav obsahu resp. jeho průběhu (např. jsme přidali modelovou situaci s reagujícími/sklopnými terči), aby ještě lépe odpovídal našemu záměru. Celý kurz je, jako tradičně, zakončený komplexní modelovou situací, prověřující střelce nejen po stránce jejího řešení za snížené viditelnosti resp. za tmy.
fotogalerie na FB

terče Fab Defense RTS nově ve výbavě

fabdef_blog

Vyzkoušeli a do výbavy zařadili nové terče Fab Defense RTS.
Terče jsou vyrobené ze speciálního plastu, který má určitou "samozacelovací" schopnost, takže vydrží (podle výrobce - realita se ukáže časem...) přes 2000 zásahů. S kloubovým podstavcem je ho možné využívat stejně jako kovové padací terče, ale s výhodou bezpečné střelby i na blízkou vzdálenost.
Poprvé je použijeme v modelových situacích už tento víkend 9.2. na kurzu K7 "Světlo&Tma" a dále samozřejmě i na dalších kurzech a soukromých lekcích

RSS Aegis Blog

aegis_rss_blog

Chcete být pravidelně informováni, co je nového tady na AEGIS BLOGu? Není nic jednoduššího než si nastavit odběr přes RSS

feed://www.aegisteam.cz/blog/files/aegis_blog.rss

fotosoutěž "Vždy připraven!"

afak_x3_blog

Nová fotosoutěž S-Gearu, tentokrát zaměřená na naše pouzdra pro výbavu první pomoci AFAK a miniAFAK

“Vždy připraven!”
FOTOSOUTĚŽ na téma “AFAK&miniAFAK”

1. posílejte nám fotografie svých pouzder pro výbavu první pomoci AFAK a miniAFAK
- soutěžní příspěvek tvoří dvě fotografie – umístění pouzdra, kde ho nosíte (tj. kde ho nosíte) + fotografie obsahu pouzdra (tj. co v něm nosíte)
- do soutěže může jedna osoba poslat max. 1 příspěvek ke každému pouzdru
2. fotografie se přijímají v období 1.-28.2.2014 na emailu info@s-gear.cz a budou průběžně zveřejňovány ve fotoalbu na facebooku
S-Gear
3. pokud chcete, připojte popis obsahu nebo krátký komentář - není podmínkou, ale může být výhodou
4. připojte kontakt, na který chcete oznámit případnou výhru a sdělte, zda chcete fotografii uveřejnit anonymně nebo pod jménem
5. hodnocení:
- od okamžiku zveřejnění do 9,00hod. 5. 3. 2014 budou fotografie k dispozici pro hlasování ( lajkování )
- vítěz = nejvíc "lajků" sečtených u obou soutěžních fotografií
- 5.března 2013 bude vyhlášen/zveřejněn vítěz
6. pořadatel si vyhrazuje udělit další výhru nejlepší fotografii podle svého subjektivního výběru

nouzový bivak "SOL Emergency Bivvy" od Adventure Medical Kits

sol_blog

Ve středu 22.1. jsme využili nepříznivého počasí (sníh a teploty -2st.) a vyzkoušeli nouzový bivak SOL zn. Adventure Medical Kits. Můžeme potvrdit, že je vyroben z dostatečně pevného materiálu, který je nejen odolný proti roztrhnutí, ale rozměr 213x91 cm zaručuje, že se do něj nasouká bez nejmenších problémů v podstatě každý.
Materiál, ze kterého je vyroben, zachovává tělesné teplo uvnitř (odráží ho) a je vodě i větru nepropustný. Jak jsme na vlastní kůži zjistili, funguje v praxi velice dobře, ale podmínkou je zajistit si odizolování od země.
Tahle věcička by neměla chybět ve vašem batohu a ani v autě. Výborně bude fungovat i ve výbavě pro první pomoc jako náhrada obyčejné termofólie. Vyrábí se také ve variantě
pro dvě osoby.

Sezóna 2014 začíná! Jaká byla ta uplynulá?

2013_blog

Ještě než se naplno rozjede sezóna 2014, dopřejme si malé ohlédnutí za minulým rokem v životě Akademie Aegis...
celý článek

nože na eshopu S-GEAR - aktualizace

noze_sg_blog

Náš partnerský eshop S-GEAR zařadil nově do své nabídky (která se bude postupně rozšiřovat) i sortiment nožů, jejichž výběr a testování provedl Martin Hradecký.

nože s pevnou čepelí
Ka-Bar TDI
Cold Steel SRK
SOG SEAL Pup
Outdoor Edge WEDGE
Ontario RAT-3
Muela RHINO
Fällkniven A1 nové
TOPS Apache Falcon nové
RUI model 31849 nové

zavírací nože
Spyderco Endura 4
Blackhawk Crucible II
Lone Wolf Trask
Zero Tolerance 0350

nářaďové nože

Leatherman Charge TTi

PF 2014

pf2014aegis452

Vstupujeme do roku, ve kterém oslavíme patnáct let fungování Akademie Aegis…
Děkujeme upřímně všem příznivcům a přátelům, kteří nám dlouhodobě projevují svůj zájem, podporují nás a dávají znát, že naše práce má smysl. Jedeme dál a i v roce 2014 přineseme několik novinek, ať už v oblasti kurzů nebo produktů s naším jménem…
Nashledanou na výcviku nebo kdekoli jinde, budeme se těšit Happy PF 2014

AEGIS BLOG