sám sobě štítem!

svítilny

testování čelovky Nitecore HC50

hc50

Značka NITECORE představila čelovku HC50 - první ve svém sortimentu. Při svém uvedení na trh mě natolik zaujala, že jsem se přihlásil do celosvětové testovací kampaně výrobce.
Dnes jsem se dověděl, že jsem byl jako jeden z deseti vybrán a bude mi svítilna poskytnuta k otestování. Těším se a výsledná recenze bude k dispozici samozřejmě i zde.

hc50testers_blog

svítilna “Elzetta High Output Flashlight” PRVNÍ OFICIÁLNÍ PŘEDSTAVENÍ

B331_&_C133_blog

Na veletrhu Shot Show 2013 začátkem roku byl výrobcem avizován příchod novinky , svítilny Elzetta s vyšším výkonem – a konečně je tady!
Jedná se v podstatě o novou hlavu s novou elektronikou AVS (Automatic Voltage Sensing), která poskytuje svítilně
nové vlastnosti. Především nově hlava s názcem “High Output AVS Head” umí rozpoznat, je-li připojena k tělu 2C nebo 3C (lišící se počtem baterií a tím i dodávaným napětím 6 resp. 9V) a podle toho poskytovat různou kombinaci světelný výkon (světelný tok) / výdrž na baterie. U původního modelu M60, který se ale bude samozřejmě vyrábět i nadále, se měnila pouze doba svícení.
Nově konstruovaná hlava svítilny má také výměnný koncový prstenec (Standard vs. Ozubený ) a také samotnou čočku (výměna při event. poškození resp. volba mezi zaostřeným a rozptýleným kuželem světla)

Parametry nových svítilen jsou:
Elzetta Bravo = 650lm po dobu 90min
(tj. tělo 2C + hlava AVS)

Elzetta Charlie = 900lm po dobu 105min
(tj. tělo 3C + hlava AVS)

Více informací na
webu výrobce , představovacím videu a facebookových stránkách Elzetta CZ a Světelný Guru. Výhradním zástupcem profesionálních taktických svítilen Elzetta v ČR je firma S-Gear.

svítilny ELZETTA v ČR!

elzetta_blog

Po roce nošení, používání a cíleného testování jsem dokončil souhrnný materiál k taktickým svítilnám Elzetta, které se na mé doporučení začaly do ČR oficiálně dovážet.
Co to Elzetta je a co umí se můžete dozvědět v rozsáhlém dvoudílném článku:
1)
Elzetta – profesionální taktické svítilny z USA
2)
Elzetta – průvodce výběrem

elzettacz_fb
K 7.6. byla také spuštěna facebooková stránka Elzetta CZ

nová zbraňová svítilna Inforce APL odstartovala oficiální prodej v ČR !

apl_blog_452

Od 11.1.2013 je v ČR, v eshopu S-GEAR, možné objednat novou zbraňovou svítilnu INFORCE APL, kterou máme v Akademii Aegis k dispozici a kterou po prvních zkušenostech neváháme doporučit.
fotogalerie na FB

APL2_452

poprvé v ČR - svítilna INFORCE APL

apl_blog

Čekání skončilo a první kus nové zbraňové svítilny INFORCE APL je v České republice a dostali jsme ho na testování.
4.1.2013 proběhlo první vyzkoušení - dojmy, hodnocení a více fotek už velmi brzo...

spuštěn FB projekt "Světelný Guru"

sguru_blog

Nové FB stránky věnované svítilnám všeho druhu, především však těm, které mají nějakou souvislost se zbraněmi resp. s každodenním nošením tohoto užitečného pomocníka - vytvořené a spravované Alešem Vondráčkem z Akademie Aegis

novinky SUREFIRE pro rok 2012

sf2012
(pro video klikněte na obrázek)

Je vidět (a je to dobře), že se tento výrobce špičkových svítilen a dalšího vybavení “probudil” a pro rok 2012 připravil pořádnou dávku novinek, především mezi ručními a zbraňovými svítilnami.

AEGIS BLOG