sám sobě štítem!

eshop

Lékárnička AFAK v multicamu

afak_mc_452

Lékárničky AFAK jsou nově k dispozici také v provedení MULTICAM (vzor „vícebarevný maskovací potisk universální” SPM Liberec).

nouzový bivak "SOL Emergency Bivvy" od Adventure Medical Kits

sol_blog

Ve středu 22.1. jsme využili nepříznivého počasí (sníh a teploty -2st.) a vyzkoušeli nouzový bivak SOL zn. Adventure Medical Kits. Můžeme potvrdit, že je vyroben z dostatečně pevného materiálu, který je nejen odolný proti roztrhnutí, ale rozměr 213x91 cm zaručuje, že se do něj nasouká bez nejmenších problémů v podstatě každý.
Materiál, ze kterého je vyroben, zachovává tělesné teplo uvnitř (odráží ho) a je vodě i větru nepropustný. Jak jsme na vlastní kůži zjistili, funguje v praxi velice dobře, ale podmínkou je zajistit si odizolování od země.
Tahle věcička by neměla chybět ve vašem batohu a ani v autě. Výborně bude fungovat i ve výbavě pro první pomoc jako náhrada obyčejné termofólie. Vyrábí se také ve variantě
pro dvě osoby.

nože na eshopu S-GEAR - aktualizace

noze_sg_blog

Náš partnerský eshop S-GEAR zařadil nově do své nabídky (která se bude postupně rozšiřovat) i sortiment nožů, jejichž výběr a testování provedl Martin Hradecký.

nože s pevnou čepelí
Ka-Bar TDI
Cold Steel SRK
SOG SEAL Pup
Outdoor Edge WEDGE
Ontario RAT-3
Muela RHINO
Fällkniven A1 nové
TOPS Apache Falcon nové
RUI model 31849 nové

zavírací nože
Spyderco Endura 4
Blackhawk Crucible II
Lone Wolf Trask
Zero Tolerance 0350

nářaďové nože

Leatherman Charge TTi

Aegis chest rig & CZ 805 Bren ?

DWC_4161xx

Lze použít Chest rig Aegis se zásobníky do CZ 805 BREN ?
Tak tuhle otázku občas dostáváme... a konečně jsme měli možnost to vyzkoušet a můžeme kvalifikovaně odpovědět.
Ve chvíli, kdy je zásobník uvnitř pouzdra, tak jeho "tasení" problém není a z tohoto pohledu zní tedy odpověď ANO - zásobníky se tam vejdou a jdou používat. Trochu grif však vyžaduje jeho zasunutí dovnitř - a ano, důvodem je onen tak často v podobné situaci diskutovaný "lem" na zásobníku.
Ale jde to a časem, až se pouzdro trochu zajede, tak to půjde určitě ještě o kousek lépe než u nového chest rigu, na kterém se to zkoušelo.

Untitled 2

nový produkt Aegis - miniAFAK

mA_5_452

Představujeme novinku nesoucí značku Aegis - kompaktní pouzdro pro základní výbavu první pomoci s názvem „miniAFAK“.

Je určené
na primární vybavení určené pro neodkladnou první pomoc při nejzávažnějších, život ohrožujících zraněních, jako je např. masivní končetinové krvácení atp. – tj. kombinaci zaškrcovadla (typ SWAT-T nebo SOFTT-W ) a tlakového obvazu (4” izraelský ) + gumové rukavice.

kompletní info

nový terč Aegis T4

T4_fb_452
Terč T4 - vícezónový terč pro drily a průpravná cvičení

  • tento druh terče je určený pro drilování základní techniky a trénink principu správného poměru rychlosti a přesnosti střelby bez změny vzdálenosti od terče (vhodné např. na kryté střelnice)
  • maximální využití plochy terče pro váš efektivní trénink
  • variabilita – použití i v obráceném směru (kruhy dole)
  • barevné schéma pro lepší orientaci a přehlednost terče
  • terč je připraven pro různé způsoby označování zón (čísla, písmena, barvy… ) pro povelový, tzv. command training
  • dva malé kroužky jsou určené ke specifickým drilům pro trénink správné práce prstu na spoušti
  • celkový rozměr 70x51 cm
  • tři velikosti a tvary zásahových zón: 3x kruh ø 15,5cm, 3x obdélník 29x15,5 cm, 10x čtverec 6,5x6,5cm, male kroužky ø 2 a 3 cm (rozměry zón vč. 0,5 cm okraje)

výcvikové terče Aegis

terce_fb_452

Výcvikové terče Aegis?
Aktuálně VŠECHNY SKLADEM na eshopu
S-Gear !

rozšíření nabídky zdravotnického vybavení první pomoci na S-GEARu

rs_blog

Doporučujeme vaší pozornosti nové vybavení pro první pomoc na spřáteleném eshopu S-Gear.
Kromě nových
„záchranářských“ EMT nůžek je to především přídavný řezák RipShears americké výroby, který po připojení k nůžkám výrazně zvyšuje jejich univerzálnost a rychlost rozstříhání oblečení (vč. silných látek, kůže, popruhů atp.), viz. videoukázka
Nůžky EMT se nabízí ve dvou velikostech (19 a 15cm) a škále šesti barev . Řezák RipShears buď můžete koupit samostatně v černé barvě nebo rovnou na nůžkách RipShears (různé kombinace barev).

rs_blog2

nová zbraňová svítilna Inforce APL odstartovala oficiální prodej v ČR !

apl_blog_452

Od 11.1.2013 je v ČR, v eshopu S-GEAR, možné objednat novou zbraňovou svítilnu INFORCE APL, kterou máme v Akademii Aegis k dispozici a kterou po prvních zkušenostech neváháme doporučit.
fotogalerie na FB

APL2_452

produkty Aegis v pražském Armyshopu MASH

mash_blog

Po delší pauze je opět všem zájemcům k dispozici v Praze, na jediném místě - v Armyshopu MASH - kompletní sortiment produktů Aegis – ledvinky pro skryté nošení 3.gen, chest rigy, lékárny AFAK… a také další produkty z eshopu S-Gear.
S tímto armyshopem máme dlouhodobé osobní vztahy a dobré zkušenosti a můžeme vám ho jen doporučit.

nový produkt Aegis - lékárnička "AFAK" (Aegis First Aid Kit)

afak_blog_tit

Představujeme nejnovějšího “člena rodiny” produktů, vytvořených podle našeho návrhu a nesoucí značku Aegis, lékárničku “AFAK” Aegis First Aid Kit.
Je určená pro základní osobní výbavu první pomoci jak pro profesionální použití v ozbrojených složkách, tak i pro běžný civilní každodenní život.
Na lékárničce AFAK se především odrazila dlouhodobá zkušenosti s používáním různých typů pouzder, absolvování a
pořádání kurzů neodkladné první pomoci systémů TCCC (Tactical Combat Casualty Care) a TECC (Tactical Emergency Casualty Care) ve spolupráci s Czech Association of Combat Medics.
kompletní info
rozšířená fotogalerie na FB

nový systém distribuce produktů Aegis

sgear_logo_blog

V rámci snahy o zlepšení distribuce produktů nesoucí jméno Aegis (ledvinky, chest rig atp. ) jsme v roce 2012 zahájili spolupráci s firmou S-GEAR s.r.o., která se nyní stala našim exkluzivním partnerem v této oblasti.
Za nových podmínek je také možné lépe uspokojovat nejen zájem jednotlivců, ale i narůstající velkoobchodní poptávku a dostat tak naše věci i do vaší oblíbené nebo blízké prodejny resp. eshopu.
S-GEAR se zabývá prodejem specifických produktů pro přežití a pobyt v přírodě i vybavení pro každodenní nošení, z nichž některé i do ČR přímo dováží. Vybrané výrobky českých i zahraničních značek jsou vyzkoušené, prověřené praktickým používáním a jejich sortiment se bude nadále rozšiřovat - i o produkty vzniklé spoluprací s Akademií Aegis.
Celkově jsou nám přístup a obchodní „filozofie“ firmy S-GEAR, i jejího majitele Pavla Urmana, blízké a sympatické, proto s ním spolupracujeme a doporučujeme ho.

novinka v eshopu - CHEST RIG AEGIS

DSC_0419

Rádi bychom vás upozornili na nejnovější přírůstek vybavení se zn.Aegis, který jsme navrhli, ve spolupráci s S.P.M.Liberec vyrobili a teď je dostupný pro každého - CHEST RIG AEGIS.
Jeho popis, fotky a další informace naleznete
zde

AEGIS BLOG