sám sobě štítem!

pouzdra na zbraně

nové vnitřní pouzdro pro skryté nošení - Apendix/IWB Holster 5.11/BladeTech

iwb_blog2iwb_blog1

Dostalo se nám do rukou nové pouzdro Blade Tech, které se prodává pod značkou 5.11 s názvem „Appendix/IWB Holster“ - je tedy určeno pro vnitřní nošení v pozici „appendix carry“, tj. za kalhotami mírně vpředu. Je vyrobeno z plastu a za opaskem drží pomocí ocelového klipu se zpětným háčkem, zbraň je jištěna za lučík, bez možnosti nastavení síly sevření (tření ). Výhodou je, že pouzdro kryje celý závěr zbraně (tzv. sweat shield) a brání přímému kontaktu s tělem. Jako zajímavost má očko pro nošení malé svítilny s klipem (viz. foto) na přední straně pouzdra.
První vyzkoušení dává tušit, že je to další z řady dobrých pouzder pro tento styl nošení a i když ho v Akademii Aegis příliš nepreferujeme, rádi ho vyzkoušíme a za nějaký čas dáme vědět jak jsme byli spokojeni.

Pouzdro je momentálně je dostupné v černé barvě pro zbraně Glock 19/23 a 26/27 resp. S&W M&P Compact ve verzích pro praváky i leváky.

nové pouzdro pro skryté nošení: Uncle Mike's REFLEX poprvé v ČR

um_r_blog_1a
um_r_blog_2

17.2.2012 se v ČR poprvé oficiálně objevilo nové zajímavé pouzdro – Uncle Mike’s REFLEX, které na základě našeho doporučení dovezla firma Proarms CZ, zástupce této značky.
Jedná se o
kydexové pouzdro pro skryté nošení, vybavené vnitřním pojistným systémem I.R.T. (Integrated Retention Technology), ovládané/odjišťované při tasení mírným vytočením rukojeti zbraně směrem k tělu. Zbraň se automaticky zajistí vložením do pouzdra. Podobný princip už dříve Uncle Mike’s použil u taktických stehenních a služebních pouzder.
Pouzdro Reflex se dodává v sadě s průvlekem na opasek a vyměnitelným pádlem, doporučená maloobchodní cena je 990Kč.
Samozřejmě pouzdro pořádně dlouhodobě vyzkoušíme a budeme následně reportovat, ale už i první dojmy něco napovídají. Ve verzi s průvlekem (se stavitelným náklonem) pro dvě šířky opasku (odlišné provedení od std. kydexových UM pouzder) je to “na první šáhnutí” velmi dobra volba a splňuje všechny nároky na kvalitní pouzdro po tento druh nošení. Tasení s odjištěním je bezproblémové, přirozené a lze ho nouzově provést i nedominantní rukou.
Aktuálně jsou dostupná pouzdra
na pistole Glock (výrobce uvádí modely 17, 19, 21, 22, 23, 26, 27, 31, 32, 33, 34, 35 – doporučoval bych ho nejvíce pro G17/19 a příslušné varianty v jiných rážích), vyrábí se take pro Sig Sauer P220 a P226, Smith & Wesson série M&P a SD9/40, 1911 Commander, Ruger SR9/40, SR9c/40c, Beretta 92 a 96, Springfield XD a XD(m) a Taurus 24/7 G2. Všechna pouzdra jsou zatím pouze pro praváky.

AEGIS BLOG