sám sobě štítem!

autor: M.Hradecký

výstava "NOŽE 2013" Příbram

noze_pribram_2013

Letos se opět, již po dvaadvacáté, konala mezinárodní výstava nožů a chladných zbraní – NOŽE 2013.
Tato prestižní akce je pořádána v Kulturním domě v Příbrami a to většinou na začátku měsíce září (o víkendu) - letošní ročník připadl na sobotu 7.9. a neděli 8.9. Na výstavě byli k vidění nejen různí řemeslní výrobci – nožíři, kováři, rytci, šperkaři, ale samozřejmě i tovární výrobci nožů či chladných zbraní. Součástí této prodejní výstavy byl i zajímavý doprovodný program (ukázky kování, živá country hudba, exhibice zacházení s bičem, vystoupení skupin zaměřených na bojová umění atp.). Kdo tedy i v tomto roce navštívil příbramskou výstavu, tak určitě nelitoval.
fotogalerie na FB

Japonská policie a její donucovací prostředky

japan_blog_tit

Přinášíme zajímavý článek o specifickém vybavení policejního sboru v Japonsku, kam se letos opět vydal Martin Hradecký, jeden z instrukorů Akademie Aegis.
Koho Japonsko a zejména jeho historie zajímá, může se na naší facebookové stránce také podívat na fotoalbum ze zmíněné cesty.

ARNIS & BALARAW FIGHTING CLUB v novém!

03aa_blog

Spřátelený ARNIS & BALARAW FIGHTING CLUB má nové působiště!
Od září 2013 má soukromý klub ABFC zaměřený na výuku sebeobrany a boje s chladnými zbraněmi (krátká tyč/teleskopický obušek, nůž)
NOVÝ TRÉNINKOVÝ PROSTOR.
Nachází se v Praze 7 - Holešovicích, na adrese Ortenovo náměstí 542/16, budova D České Pošty (vedle Rádia Impuls). Vchod je přes vrátnici z ulice U Pergamenky. Tréninky se konají vždy v úterý a ve čtvrtek a od 18:00 do 19:30 a
pouze během měsíce září probíhá nábor nových žáků.
Podmínkou zápisu do klubu je aktivní účast na jednom zkušebním tréninku. Ten je zdarma a přístupný všem (s sebou jen oblečení a obuv do tělocvičny). Pravidelné tréninky ani zkušební lekce nejsou přístupny jen "na podívání“, opravdu se vyžaduje aktivní účast! Tréninky vedou instruktoři Martin Hradecký a Mario Tachecí.
Více info také na
FB profilu ABFC

01aa

další zajímavé kurzy Jima Wagnera

_blog

Na začátku června roku 2013 se konaly velice zajímavé úzce specializované kurzy pod vedením amerického instruktora Jima Wagnera – zakladatele Reality Based Personal Protection (RBPP). Tyto kurzy byli pořádány v německém Solingenu a to v hlavním evropském sídle RBPP, které se nachází v prostorách firmy Böker. Spolu se svým tréninkovým kolegou Mariem Tachecím z Arnis & Balaraw fighting clubu tři kurzy – TACTICAL PEN, PROTECTION OTHERS a URBAN SURVIVAL - absolvoval i Martin Hradecký z Akademie Aegis.
celý článek

Muzeum čepelí v Solingenu

solingen_blog_tit

Pokud se zajímáte o chladné zbraně a zavítáte do německého Solingenu, velice doporučujeme navštívit Klingenmuseum ( Muzeum čepelí ), které patří mezi nejstarší muzea podobného typu v Evropě. V budově bývalého kláštera je zde pro návštěvníky připravena rozsáhlá expozice chladných zbraní a nástrojů, a to od doby kamenné, přes dobu bronzovou a železnou, až do moderní současnosti.
celý článek
fotogalerie na FB

Dagooc Arnis System

DAS_tit_452

V dubnu 2013 se Martin Hradecký z Akademie Aegis opět vydal na Filipíny. Důvodem návštěvy byl soukromý trénink pod přímým vedením Punong Guro Rodela Dagooca a to v umění Classical Arnis a Dagooc Arnis System.

Z této cesty vznikly tři články, které najdete na níže uvedených odkazech:
Dagooc Arnis System – seznámení se systémem a jeho zakladatelem + trénink na Filipínách
Smoking Sticks – článek věnovaný výrobě tréninkových ratanových tyčí a dalších zbraní v rodinné firmě R.Dagooca
Zajímavosti z Filipín - co všechno jsou Filipíny...

Urban Combatives & Lee Morrison seminář NEW BLOOD 3

UC2_tit_blog

Koncem ledna roku 2013 se uskutečnil ve Velké Británii ve městě Southampton velmi zajímavý seminář New Blood 3 pořádaný zakladatelem systému Urban Combatives Lee Morrisonem, kterého se zúčastnil Martin Hradecký, jeden z instruktorů Akademie Aegis
celý článek

výstava "Pocta japonskému meči"

japmec_blog_tit

Je značně pozitivní, že v posledních letech i v České republice vznikají stále více různé projekty či výstavy, které se specializují na problematiku japonského meče. Jedním z takových počinů je právě výstava - Pocta japonskému meči, konaná od 7.září do 21. prosince 2012 v Muzeu Policie ČR (Praha, Ke Karlovu 1).
Odborným garantem výstavy je Česko-japonská společnost a japonská ambasáda. Autorem výstavy je Bohumil Planka (Nihontó kenkjúkai) a generálním partnerem Společnost Bušidó. Kurátorem výstavy je japonolog Jakub Zeman.
celý článek

Arnis & Balaraw Fighting Club

abfc_blog_tit

Článek představující soukromý klub reálné sebeobrany a boje s chladnými zbraněmi ARNIS & BALARAW FIGHTING CLUB, který vede Martin Hradecký a Mario Tachecí (článek vyšel v časopisu Bojová umění - Fighter’s Magazine č.9/2012)
celý článek (web verze)

výstava "NOŽE 2012" Příbram

noze2012_blog

Ve dnech 8.-9.9. 2012 proběhl XXI. ročník mezinárodní prodejní výstavy nožů a chladných zbraní „Nože 2012“ v Příbrami.
fotogalerie na FB
celý článek

tréninkové zbraně

trzbr_blog

Cvičné neboli tréninkové zbraně patří neodmyslitelně k výcviku bojovníků po staletí.
A ačkoli šel vývoj mílovými kroky vpřed, používají se některé tréninkové zbraně i v současné době. Využití těchto výcvikových pomůcek se netýká jenom cvičenců tradičních bojových umění či systémů reálných sebeobran, ale i profesionálů z ozbrojených složek - policistů a vojáků.
celý článek

zajímavá výstava "Arma Diaboli" v Národním muzeu v Praze

arma_blog

Do konce června letošního roku je prodloužena výstava Arma Diaboli v současném výstavním prostoru Národního muzea, a to v budově bývalého Federálního shromáždění (později Rádia Svobodná Evropa) u Václavského náměstí.
Tato výstava je specificky zaměřena na kuše a vše s tím související. Návštěvníci mohou shlédnout nejenom různé druhy kuší, ale i dalšího vybavení střelců z těchto zbraní. Jsou to především háky a hevery k napínání kuší, různé varianty šípů a hrotů, části ochranné zbroje – přilbice, drátěné košile nebo prošívanice. Dále pak osobní zbraně – meče a tesáky či speciální štíty zvané pavézy. Určitou zajímavostí jsou tzv. „protipancéřové“ hroty šípů, které se používaly ve středověku, a to hlavně v boji proti těžké jízdě. Výstava je také vhodně tématicky doplněna velkými panely s texty s mnoha dobovými vyobrazeními.
fotogalerie na FB

nože Lakas I a Lakas II

lakas_blog

Martin Hradecký, jeden z instruktorů Akademie Aegis pro vás připravil článek o nožích, které v minulosti navrhl.
celý článek

Seminář "Teleskopický obušek" pro příslušníky Útvaru rychlého nasazení PČR

urn_teleskop_blog

Začátkem dubna roku 2012 proběhl specializovaný seminář v zacházení s teleskopickým obuškem určený pro vybranou skupinu příslušníků Útvaru rychlého nasazení Policie ČR. Tento kurz vedl instruktor Martin Hradecký pod hlavičkou Akademie Aegis a navazoval na sérii již proběhlých kurzů zaměřených na boj zblízka, střeleckou přípravu nebo bojové použití nože.
celý článek

URBAN COMBATIVES - Lee Morrison

uc_blog

Martin Hradecký z Akademie Aegis se před pár týdny zůčastnil zajímavého semináře Urban Combatives vedeného jejím zakladatelem Lee Morrisonem
celý report

S.P.E.A.R. & Personal Defense Readiness - seminář reálné sebeobrany

spear_blog

Na konci roku 2011 proběhl v Praze specializovaný seminář zaměřený na americký systém sebeobrany Personal Defense Readiness (PDR), který pro vybranou skupinu instruktorů z Akademie Aegis a Arnis & Balaraw fighting clubu vedl pan Josef Procházka – jediný oficiálně certifikovaný instruktor společnosti Blauer Tactical Systems v České republice.
celý článek

na výcviku s izraelským instruktorem - AVI NARDIA a jeho střelecký systém

avi_blog

V roce 2011 navštívil Avi Nardia Českou republiku dvakrát, poprvé v květnu, kdy zde vedl kurz zaměřený na celkové seznámení se systémem Kapap Combatives (boj zblízka, obrana proti střelným a chladným zbraním, boj s nožem atp.). Podruhé v prosinci, kdy byl jeho několikadenní kurz Kapap doplněn o seminář zaměřený na bojovou střelbu.
celý článek

Avi Nardia - KAPAP

03

Seznamte se s Avim Nardiou a izraelským systémem
KAPAP

RBPP Jim Wagner

P3190090

Na
kurzu s Jimem Wagnerem...

TEST: nůž Ka-Bar TDI Law Enforcement Large

tdi
Test nože Ka-Bar TDI

AEGIS BLOG