sám sobě štítem!

systém přihlašování na kurzy aneb jak to funguje...

Dobrý den všem,
na základě administrace přihlášek na poslední kurz (právě proběhlý K1 po prázdninové pauze) a několika emailů, které jsem v této souvislosti řešil, si dovolím veřejnou odpověd resp. úvahu na téma:
“Jak se mám dostat na váš kurz resp. hlásím se už po několikáté a stejně se nevejdu…” Právě kurzů K1 se téma týká nejvíce, protože je to první kontakt s námi a s tím, jak fungujeme.

Ano,
základní princip je "kdo dřív přijde, ten dřív mele" s tím bonusem, že kdo předem projeví zájem (emailem, zprávou na fb, kontaktním formulářem z našeho webu), tomu je info o termínu zasláno předem resp. předtím, než se zveřejní.
Tím je dána šance se přihlásit včas o něco větší, než kdybychom jen vyvěšovali termín na webu a facebooku. A ano, ve stávajícím systému je tedy výhodou být "připojen",
hlídat si náš web/blog a odebírat novinky z facebooku.

Tedy není to zádné plánovité zvýhodňování/znevýhodňování kohokoli - kromě zmíněného přednostního informování emailem. Pokud bychom dali termín jen na web, tak je kurz naplněn do 24-48hod...
Jsme rádi, že je o naše kurzy zájem a poptávka výrazně převyšuje nabídku (např. na poslední kurz K1 se na 16 míst přihlásilo 52 lidí… ) a vážíme si těch, kteří mají zájem. Nicméně chceme držet, z našeho pohledu, jasná pravidla, se kterými jsou všichni otevřeně seznámeni.

Nejsme ani lékařská pohotovost ani jiný subjekt, poskytující "službu", kde by o pořadí rozhodovala akutnost stavu (jak bylo přirovnáváno v jednom emailu) nebo jiné obecně akceptovatelné pořadí priority.
Jsme subjekt, který poskytuje službu na komerční bází, a pokud se např. vyhlásí nějaký termín kurzu, tak objektivně jediné "spravedlivé" hledisko jeho naplňování je pořadí došlých přihlášek. Protože naopak, pokud bychom z přihlášek chtěli vybírat, filtrovat a upřednostňovat na základě nějakých kritérii, založených na subjektivním pohledu, tak bychom se chovali nefér. Resp. bychom museli otevřeně deklarovat, že se sice každý může přihlásit, ale teprve pak si z nich budeme vybírat a to není naše cesta.

Veřte, že nás mrzí, že se často nepodaří hned uspokojit něčí zájem přijet na kurz, ale to maximum, co můžeme udělat, je vážné zájemce informovat přednostně emailem a dát tak šanci se přihlásit, dříve, než tu možnost bude mít každý návštěvník našeho webu/facebooku.

Shrnuto: máte-li zájem o naše kurzy, napište nám a budete vedeni v příslušných seznamech a před konáním dostanete přednostně info o konkrétním termínu se šancí se přihlásit. Pokud bude datum vyhovovat, pošlete přihlášku a počkejte na potvrzení místa na kurzu.

Díky za pozornost a budeme se na vás těšit, třeba ještě v podzimní části sezóny
: -)

AEGIS BLOG