sám sobě štítem!

proběhl kurz K2

k2_blog_2

Podzimní sezóna kurzů je v plném proudu a tak o víkendu 22-23.9. proběhl další z výcviků - kurz K2 „Pokročilé techniky obranné střelby“.
Jak název napovídá, je to kurz navazující na úvodní K1 „Základy obranné střelby“ a zatímco K1 je zaměřený hlavně na vysvětlení a vybudování správných základních návyků a technik, K2 na to navazuje náročnějšími technikami a tématy. Jsou to např. různé střelecké polohy a jejich kombinace, ovládání zbraně jednou rukou (jak střelba, tak manipulace – přebití, odstraňování závad), střelba po pohybu a za pohybu, řešení více cílů atd. a velký blok je také věnovaný využití překážek/krytů a střelbě zpoza nich.
Tradiční teoretické bloky se v K2 zabývají detailněji střelivem resp. dalším vybavením – užitečnými nástroji/pomůckami a obrannými prostředky. Vším se prolíná důraz na to, proč se zbraní trénujeme a jakým způsobem mít “naladěnou hlavu”, aby tenhle účinný obranný prostředek v nouzi nejvyšší jejímu nositeli efektivně pomohl... Po kurzu K2 je také každému účastníku víc jasné, proč chceme, aby každý nejprve prošel K1.
fotogalerie na fb

AEGIS BLOG